- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ב"ל 3083-08-11
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
3083-08-11
3.7.2013 |
|
בפני : ד"ר אריאלה גילצר-כץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רדאהין מילונש עו"ד רונן גביש מטעם הלשכה לסיוע משפטי |
: המוסד לביטוח לאומי עו"ד רנה הירש |
| פסק-דין | |
1. בפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) מיום 2.11.2011, אשר קבעה למערערת נכות צמיתה משוקללת בשיעור 19% (להלן: הוועדה).
העובדות
2. המערערת ילידת 1964, בעלת ליקויים שונים.
3. ביום 9.11.2010 התכנסה הוועדה לדון בעניינה של המערערת. הוועדה שמעה תלונות המערערת, ביצעה בדיקה קלינית של המערערת ופירטה ממצאיה באופן הבא:
" עיניים: חדות ראיה בעין ימין 6/9 בעין שמ' 6/12 בעזרת משקפיה. עכירות עדינה בקרנית השמאלית פרט לכך המקטע הקידמי תקין כך גם הקוטב האחורי של הקרקעיות ולא נצפו סימנים סכרתיים. נכותה 5% לפי 52(1)ג-ד מעל 15 חודש.
פנימי : ללא נשמת, ראות נשימה בועית. לב קולות סדירים, גפיים תחתונות ללא בצקות. הועדה עיינה במכתבו של ד"ר ברסניאק שלמה 5.7.10 סובלת מיתר לחץ דם. לחץ דם שנמדד במרפאה 130/80. באשר ללחץ דם קיבלה נכות מתאימה והוועדה דוחה את הערעור.
סוכרת מטופלת בפראנדז ומטורמין. מבחינת סכרת קיבלה נכות מתאימה בנושא איזופגיטיס לא מטופלת והוועדה דוחה את הערעור.
אורטופד : הולכת היטב, בדיקת מפרקי גפיים תחתונים ללא ממצא. אין נכות אורטופדית" .
טרם סיכום הדיון ביקשה הועדה חוות דעת כירורגית בגין בקע בדופן הבטן.
4. ביום 2.11.2011 התכנסה הוועדה בשנית, ללא נוכחות, על מנת לסכם את הדיון. הוועדה עיינה בחוות דעת הכירורג, קיבלה את האמור בה וקבעה כי למערערת נכות בגין בקע טבורי בשיעור 10%. לסיכום קבעה הוועדה כי למערערת נכות יציבה משוקללת בשיעור 19%.
5. על החלטה זו הוגש הערעור שלפני.
ההליכים המשפטיים
6. בדיון שהתקיים ביום 24.5.2012 הסכים המשיב להחזיר את עניינה של המערערת לדיון בפני הוועדה על מנת שתבדוק את טענות המערערת בדבר כאבים בכף ידה השמאלית וכן על מנת שרופא העיניים יבהיר אם העכירות העדינה שנמצאה בקרנית השמאלית של המערערת יכולה להקנות לה נכות לפי סעיף ליקוי 61.
7. המחלוקות שנותרו בין הצדדים נוגעות לעודף המשקל של המערערת ולתלונותיה בדבר C.T.S וכאבים בידה הימנית. אפרט להלן את טענות הצדדים בנושאים אלו.
7.1. המערערת טענה הוועדה לא התייחסה לתלונותיה בדבר עודף המשקל ו-CTS בידה הימנית. עוד נטען כי הוועדה לא נימקה החלטתה.
7.2. מנגד טען המשיב לעניין ההשמנה כי הוועדה מדרג ראשון מצאה שלמערערת השמנה מרכזית אולם לא קבעה נכות בגין כך (נספח ב' לכתב הערעור). עוד נטען כי מהמסמכים הרפואיים עולה שלמערערת BMI של 26.95 בלבד, אשר אינו מקנה נכות לפי סעיף ליקוי 14 (א) וכי רק BMI מעל 40 מקנה אחוזי נכות שאינם מנופים (מש/1).
לעניין ה- CTS נטען כי בשנת 2009 נקבעה למערער נכות זמנית בלבד כאשר ההתייחסות הייתה ליד ימין בלבד (מש/2). עוד נטען כי המערערת כלל לא התלוננה על כאב ביד ימין בפני הוועדה ולכן אין מקום להחזיר את עניינה לדיון בנושאים אלו.
הכרעה
8. כאמור, קיימת הסכמה של המשיב להחזיר את העניין לוועדה לצורך דיון בכאבים בידה השמאלית של המערערת ובעכירות בקרנית השמאלית. לפיכך כל שנותרו להכרעה הן טענות המערערת לעניין השמנה ו-CTS בידה הימנית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
